Дани комедије у Бијељини: Странпутица савремене спонзоруше

Приредила: Мирна Пијетловић
Дани комедије у Бијељини: Странпутица савремене спонзоруше

Бијељина - Представом "Добри ујкица" Агенције "Сцена" из Београда у Бијељини је отворен 14. позоришни фестивал "Дани комедије".

Представа је привукла велики број љубитеља театра који су са одушевљењем пратили овај савремени комад, а урађена је према тексту Алана Ејкборна, у режији Стефана Саблића. У комаду играју Јелисавета Сека Саблић, Небојша Љубишић, Марко Николић, Тамара Драгичевић и Тања Пјевац.

- Ријеч је о озбиљној и поучној представи која се игра четврту годину, а приказује странпутицу савремене спонзоруше која живи на рачун "доброг ујкице" - рекла је глумица Тамара Драгичевић.

Славна српска глумица Сека Саблић оцијенила је да у данашње вријеме то и није странпутица, већ "природни пут младе девојке".

- Страшно је то што су се људи већ навикли на неморал, а још страшније је што се сасвим природно односимо према њему - рекла је Саблићева.

Оцјењујући улогу глуме и позоришта данас, обје глумице су оптимистично рекле да позориште траје и да ће опстати и у овом тешком времену.

- Позориште се, ипак, држи свог нивоа, иде мало доле ка естради, сви се помало и тиме бавимо, али постоји велики театар и Београд је још пун дивних представа са врхунским глумцима, режијама и сјајним пројектима - рекла је Сека Саблић.
Директор бијељинског Центра за културу Љиљана Еркић истакла је да су карте за представу из Београда распродате седмицу унапријед, а велико је интересовање публике за све вечери позоришног фестивала у Бијељини.

Ове године позоришна публика ће током пет вечери имати прилику да у Центру за културу "Семберија" види представе позоришта из Београда и Бањалуке, као и глумце домаћег Театра "Убунту".

Све позоришне представе играју се у термину од 20 часова. Цијена улазнице за сваку представу је десет КМ, а комплет улазница за све фестивалске представе је 40 КМ.

Представе

Публика ће на фестивалу имати прилику да ужива у театарској игри кроз представе "Одумирање међеда" Народног позоришта РС те "Цело тело ту ме боли" Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке. У госте долази и Зијах Соколовић са комадом "Глумац... је глумац... је глумац", а Градски театар "Убунту" из Бијељине представиће се публици представом "Сокин и Босина".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана