Дане Малешевић о новом закону у позоришној дјелатности РС: У фокусу децентрализација позоришне умјетности

А. М.
Дане Малешевић о новом закону у позоришној дјелатности РС: У фокусу децентрализација позоришне умјетности

Бањалука - Циљ новог закона о позоришној дјелатности је побољшање и унапређење постојећег нормативног оквира за осавремењивање рада позоришта и напредак у стручном смислу, као и заштита позоришта и позоришне дјелатности у институционалном смислу.

Рекао је министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић и нагласио да је то једини заједнички и основни закључак са свих одржаних јавних расправа о Нацрту закона о позоришној дјелатности. Како је ово тема о којој се много говори у посљедње вријеме, Малешевић је рекао да је посебно поздрављено настојање да се новим законом омогући децентрализација позоришне дјелатности. Министар је замолио све позоришне раднике, поготово оне који су и сами учествовали у креирању текста новог закона о позоришној дјелатности, да остану досљедни ономе што је у интересу унапређења дјелатности којом се баве.

- У доношењу овог закона то нам је био заједнички циљ, и сами су учествовали у планирању најбољих законских рјешења у интересу свих. Нема потребе да се зарад других и другачијих интереса овим важним законом манипулише прије него што његов приједлог доспије на разматрање у Народну скупштину -   нагласио је Малешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана