Дан Русије обиљежен у Братунцу, програм отворили Калабухов и Ранкић

Срна
Дан Русије обиљежен у Братунцу, програм отворили Калабухов и Ранкић

БРАТУНАЦ - Пригодан културни програм посвећен Русији и њеној култури, те братским односима српског и руског народа, изведен је вечерас у братуначком Дому културе поводом 12. јуна - Дана Русије, а вече су отворили амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов и начелник општине Срђан Ранкић.

Дјечији хор, солисти и фолклорни ансамбл Културно-умјетничког друштва “Мост” из Братунца извели су по неколико руских и српских пјесама и игара, а затим је приказан руски филм “Романови, царска породица”.

Калабухов је захвалио домаћинима за гостопримство, истичући да ово вече доживљава ка знак подршке Русији и руском народу, истичући да је Братунац препознатљив по његовању и промоцији руске културе, посебно филма, јер има манифестацију “Дани руског филма”, а било је и других културних садржаја и посјета руског фолклора овој општини.

Он је рекао да се Дан Русије обиљежава од 12. јуна 1992. године, од доношења Декларације о суверенитету Руске Федерације и да организовање ове вечери и обиљежавање тог празника у Братунцу за њега представља посебну част.

“Задовољство је слушати и гледати српске и руске пјесме и игре. Ми већ дуго сарађујемо са Домом културе у овом мјесту и културним садржајима радимо на зближавању наша два братска народа”, рекао је Калабухов.

Према његовим ријечима, Дан Русије се у његовој земљи обиљежава разним културним, научним и другим скуповима и свечаностима.

“Дивно је видјети ову дјецу, њихова игра и пјесма представљају топлину”, рекао је Калабухов и додао да ће се сарадња наставити.

Ранкић је захвалио руском амбасадору на посјети изразивши задовољство што је одабрао Братунац за обиљежавање тог значајног датума за братску Русију.

Организатори обиљежавања Дана Русије у Братунцу су Дом културе из овог мјеста и Амбасада Русије у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана