Цвијановићева у посјети Регионалном музеју у Добоју: Проширење заједнички подухват Хандановића и града

Срна
Цвијановићева у посјети Регионалном музеју у Добоју: Проширење заједнички подухват Хандановића и града

ДОБОЈ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је велики заједнички подухват то што је објекат Регионалног музеја у Добоју проширен у сврху излагања умјетничких дјела академског вајара Драге Хандановића, које је овај добојски умјетник завјештао граду.

- То је велики заједнички подухват великог умјетника и Градске управе, која обезбјеђује сталну поставку захваљујући великом стваралаштву које је потекло од нашег умјетника. Мислим да је ово дивна комбинација - изјавила је Цвијановићева, која је посјетила Регионални музеј у Добоју.

Она је истакла да ће Регионални музеј у Добоју имати важну димензију не само ове регије, већ и Републике Српске.

Према њеним ријечима, додатни значај је што се то дешава у вријеме короне, када се друштво бави тешким темама, али култура не смије да буде заборављена.

Хандановић је рекао да ће Музеју оставити свој легат, а да су у додијељеном простору постављени радови који су освајали међународна признања.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је рекао да је Градска управа издвојила значајна средства за проширење и да се на овај начин одужује истакнутом умјетнику за његов труд, рад и допринос граду.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић током боравка у Добоју посјетиће и градилиште нове болнице у добојском насељу Усора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана