Чучкова књига милету лисици за књигу Два метра тишине

Срна
Чучкова књига милету лисици за књигу Два метра тишине

Хан Пијесак - Добитник овогодишње награде "Чучкова књига", коју додјељује Народна библиотека "Бранко Чучак" из Хан Пијеска, је Миле Лисица за његову прву књигу - збирку пјесама "Два метра тишине".

У образложењу жирија књижевног конкурса у саставу - Бранка Касаловић, Миљан Радојковић и Предраг Бојић, наводи се да главно ткиво ове књиге чине осјећајност, љубав као незаобилазна велика тема, те истиче дубоки мисаони карактер штива и чист језички израз.


"Ријеч је о дјелу озбиљног, смиреног тона, које као врста устихованог дневника, могли бисмо рећи и лирског монолога, не оптерећује читаоца самопохвалним аутопоетским доказивањима", наводи се, између осталог, у образложењу жирија.

Миле Лисица рођен је 1986. године у Кључу, апсолвент је на Пољопривредном факултету Универзитета у Бањалуци.

Награда "Чучкова књига" додјељује се ауторима за прву објављену књигу у оквиру манифестације "Чучкови књижевни сусрети", у част српског књижевника Бранка Чучка, који је рођен у Сарајеву 1948. године, одрастао на Хан Пијеску.

Његова поезија уврштена је у више антологија, а дјела су превођена на многе језике. Умро је у Источном Сарајеву 2008. године и сахрањен је на Хан Пијеску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана