Чубриловић у недјељу отвара Кочићев збор

Срна
Чубриловић у недјељу отвара Кочићев збор

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић званично ће у недјељу, 23. августа у Бањалуци, отворити централнио дио 50. јубиларне културно-умјетничке манифестације "Кочићев збор".

Свечана церемонија отварања биће одржана се у парку "Петар Кочић" са почетком у 19.00 часова, а након ње, у организацији Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске биће отворена изложба о Кочићу, најављено је из Народне скупштине.

Истог дана, у 11.00 часова биће отворена изложба фотографија старог Змијања и скулптура француског сликара Жоела Баста, израђених по узору на ликове из Кочићевих књижевних дјела, док ће у 13.00 часова у павиљону "Стакленац" професор Мринко Лолић одржати предавање о Петру Кочићу.

У 21.00 час у Културном центру Бански двор биће отворена изложба слика са 14. ликовног саборовања "Змијање 2015".

Чубриловић, који је и предсједник Организационог одбора "Кочићевог збора", у понедјељак, 24. августа, отвориће у просторијама Народне скупштине изложбу "Змијањски вез – свјетско културно насљеђе".

На отворању изложбе учествоваће и директор Музеја Републике Српске Нада Пувачић и аутор изложбе и каталога, музејски савјетник етнолог Данијела Ђукановић.

Изложба "Змијањски вез – свјетско културно насљеђе" и штампање каталога реализује се под покровитељством предсједника Народне скупштине.

Изложба ће бити отворена у 12.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана