Цртаћи, авантуре и Џармуш за све

Цвија Мркоњић
Цртаћи, авантуре и Џармуш за све

Бањалука - "Трансформерси: Доба изумирања 3D" Мајкла Беја и "Планета мајмуна: Револуција 3D" Мета Ривса само су неки од филмова које домаћа биоскопска публика са нестрпљењем очекује.

Међу причама које филмофили такође прижељкују да што прије виде су и "Авиони 2: Небески ватрогасци 3D" Робертса Геневеја и "Мали Будо" редитеља Данила Бећковића.

Портпарол бањалучког мултиплекса "Палас" Марина Поповић је рекла да се бројна публика већ данима распитује када долазе ови потенцијални филмски хитови.

- Стиже нам и комедија "Блендед" Франка Корачија, у којој главне улоге играју Дру Баримор и Адам Сендлер, а сигурна сам да ће се допасти публици. На репертоару је од данас цртани филм "Како тренирати змаја 2 3D" - рекла је Поповићева.

Додала је да је публика заинтересована и за филмове који су већ у салама, "Грдана: Зла вила" Роберта Стромберга, "Лоше комшије" Николаса Столера и "Звончица и гусарска вила" Пегија Холмса.

Редитељ награђиваног филма "Љубав и други злочини" Стефан Арсенијевић из Београда свима за ово љето препоручује да погледају остварење америчког редитеља Џима Џармуша "Само љубавници опстају". Он каже да не смију заобићи ни српске дебитантске приче.

- Млади редитељи су нова енергија, а препоручујем филмове "Непослушни" Мине Ђукић и "Варвари" Ивана Никића, који на аутентичан начин говоре о свијету у којем живимо - казао је Арсенијевић и додао да ће публика имати прилику да види ове филмове на фестивалима.

Препорука популарног редитеља Срдана Голубовића, који је за свој рад добио значајне награде на свјетским фестивалима, је филм "Небраска" славног Александра Пејна. На листу обавезних филмских новитета он је додао и румунску "Позицију дјетета" Калина Петера Нетцера.

Прича

Прича филма "Мали Будо" прати Буду, сина подгоричког хирурга на лошем гласу, који се сели у Београд. Насловна улога повјерена је младом Петру Стругару, који се прославио улогом Моше Марјановића у филму "Монтевидео, Бог те видео". Филм на духовит начин дочарава први сусрет једног осамнаестогодишњака са српском престоницом. У глумачкој екипи су и Сергеј Трифуновић, Петар Божовић, Тихомир Станић, Андрија Милошевић и Милорад Капор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана