Цртач “Игре престола” стиже у Бањалуку, уочи доласка ексклузивно говори за „Глас“

Бранислав Предојевић
Цртач “Игре престола” стиже у Бањалуку, уочи доласка ексклузивно говори за „Глас“

БАЊАЛУКА -Славни британски стрип цртач Вилијам Симпсон и главни креатор сториборд табли за планетарнo популарну серију „Игра престола“ и бројне друге холивудске пројекте, биће гост 7. “Међународног салона стрипа”, који се одржава од 11. до 13. октобра у Каменој кући у тврђави Кастел.

Чувени цртач, познат по бројним стриповима попут: “Ратне машине”, “Судије Дреда”, “X-мена”, “Бетмена”, брилијатним радовима за “Марвелом” и “DC Комикс” и сарадњама са бројним великанима стрипа попут Дејва Гибонса, Гарта Ениса, Деза Скина и других, постао је глобална умјетничка звијезда након рада на сторибордовима за хит серијал “Игра престола”, иако по свом признању није био претјерано упознат са књижевним серијалом Џорџа РР Мартина, прије овог ангажмана.

-Када сам почео да радим на „Игри пријестола“, уопште ми није био познат рад Џорџа Р.Р. Мартина. Прву књигу из серијала „Пјесма леда и ватре“ прочитао сам тек кад сам био сигуран да ћу радити пилот епизоду. До тада сам читао друге ауторе из жанра мача и магије. Био сам велики обожавалац Роберта И. Хауарда и његовог „Конана“, „Соломона Кејна“ и „Брана Мак Морна“. Као дјечак прочитао сам романе из серијала „Џон Картер“, Едгара Рајса Бароуза као серијал књига о принцу-чаробњаку „Елрик од Мелнибона“, Мајкла Муркока. Заронити у свијет „Игре престола“, било је као изнова уживати у мојим старим литерарним фаворитима. Био сам у фантазијском режиму рада - рекао је за „Глас Српске“ Симпсон.

Више о каријери овог велемајстора девете умјетности, раду на телевизији и филму те гостовању у Бањалуци читајте у сутрашњем издању „Гласа Српске“ које доноси ексклузиван интервју са Симпсоном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана