"Creative & Fashion Industry" сутра и прекосутра у Бањалуци

M.M.
"Creative & Fashion Industry" сутра и прекосутра у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Прва културно-модна манифестација "Creative & Fashion Industry" биће отворена сутра у 20 часова у концертној дворани Банског двора модном ревијом дизајнера Марка Фехера.

- И овога пута његова колекција обећава строге форме, савршен тејлоринг, сценске комаде у којима је већ облачио велика имена шоу-бизниса, али и позадинску причу која је и темељ овог дводневног догађаја - посјетиоци ће сигурно бити у прилици да виде и доживе колико далеко можемо досегнути с модом. И у виду мијењања наратива, али и промоцијом своје економије и предузетности, које прати квалитет и наше знање - саопштили су организатори, који додају да ће у наставку програма бити представљен нови бренд мушких и женских торби "Šurlan bags - Art of Choice", које ће бити представљене уз одјевне комаде грчке дизајнерке Катерине Вамваке и њеног бренда "gaffer&fluf".

"Šurlan bags - Art of Choice" је прва модна колекција компаније МОДА д.о.о. из Бањалуке. Ова компанија од 1986. године у свијету моде дјелује на међународном нивоу, кроз производњу и извоз широког асортимана висококвалитетних производа од коже.

- Први пут након скоро 40 година и након хиљаде колекција креираних за друге, представљају своју. Видјећете женске и мушке торбе у које су уткани таленат, љубав, знање и искуство у послу - додају организатори о овој ревији бренда иза којег стоје Никола Шурлан и Драган Балабан.

Прво вече биће затворено промоцијом дизајнерке из Загреба Моране Крклец и истоименог бренда одјеће, који је на хрватској модној сцени присутан већ више од 10 година.

Након ревија, у оквиру "Showroomа" од 20.30 посјетиоце очекује занимљива "поставка".

- Своје креације и накит у црвеном салону Банског двора представиће дизајнери из региона, али и умјетници из Бањалуке који се баве ручном израдом накита и предмета од коже - саопштили су организатори, а међу излагачима су дизајнерке Марта Миљанић, Миранда Калудис, Невена Ивановић, Морана Крклец и многи други. Комплетан списак учесника доступан је на друштвеним мрежама организатора догађаја.

Друго вече манифестације, у петак, отвориће ревија познате дизајнерке Невене Ивановић и њеног бренда "Нео дизајн" из Београда.

- Дизајнерка Невена Ивановић у Бањалуци ће премијерно представити треће издаје "Окинео" колекције. Њене креације карактеришу одрживост, транспарентност, инклузивност, аутентичност, искреност, брига за животну околину и све људе окупљене око ове идеје - саопштили су организатори.

Након њене ревије биће одржана ревија дизајнерке Миранде Калудис из Цириха, која ће своју колекцију представити заједно са дизајнерком Нином Јун, такође из Цириха.

- Миранда Калудис у Бањалуку стиже с новом колекцијом необичних торби у стилу функционалног минимализма за урбане номаде. Она ствара безвремену одјећу и асесоаре, високих естетских стандарда и функционалности - наводе организатори.

Друго вече и ревијски дио програма затвориће креације дизајнерке Маре Данз, такође из Цириха. Она ће се представити колекцијом "Ако нас не пустите да сањамо, нећемо вас пустити да спавате".

"Showroom" другог дана биће отворен у 17 часова, а улаз је слободан.

- Креативност носи разнолика лица, а "Creative & Fashion Industry"откриће вам сва - поручују организатори и напомињу да је ријеч о манифестацији која у центар дешавања ставља најновије модне трендове и која ће од Бањалуке начинити бљештави модни центар, представљајући оно најбоље из регионалног креативног свијета.

Организатор догађаја је МОДА д.о.о. Бањалука и "МДК", Цирих.

Циљ

Како организатори истичу, акценат манифестације је на на значају сваког учесника и представљању потенцијала које Бањалука има, како с аспекта производње, тако и са аспекта сарадње са креативцима и појединцима из других градова и држава.

- "Creative & Fashion Industry" ће показати моћ споја културе и моде, кроз очи привреде и индустрије, без којих ниједна заједница не може функционисати у пуном потенцијалу - закључују организатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана