Чеховљеве Три сестре отварају позоришну сезону у Приједору

Агенције
Чеховљеве Три сестре отварају позоришну сезону у Приједору

Приједор - Премијерним извођењем представе "Три сестре" Антона Чехова у режији Марка Мисираче Позориште Приједор отвриће 62. сезону, најавио је вечерас директор ове куће Зоран Барош.

"Ажурираћемо и рад на представи жПрекидиж, коју смо почели припремати прољетос, па прекинули прво због поплава, а потом због повреде глумца. Крајем новембра или почетком децембра планирамо да је премијерно одиграмо", рекао је Барош на конференцији за новинаре.

У представи "Три сестре" играју Борис Томић, Јелена Сексен, Мирела Предојевић, Сабина Халиловић, Татјана Бињаш, Дарко Цвијетић, Срђан Кнегињић, Деан Батоз Синиша Вучићевић, Раденко Билбија, Раде Ступар и Злата Когелник.

Режисер Марко Мисирача рекао је да рад у Позоришту Приједор доживљава као неку врсту академске надградње, будући да је овдје радио своју дипломску представу, а претпрошле сезоне "Дјелидбу" Скендера Куленовића која му је отворила нека нова врата, живјела фестивалски живот и била успјех ове куће.

"Чеховљевом тексту претходио је ауторски рад Дарка Цвијетића жФеничанке материјалиж који је припремио терен и од чијих је глумица и потекла иницијатива да радимо ову представу. Откривамо заједно потпуно нове слојеве Чехова од чије се смрти ове године навршава 110 година", казао је Мисирача.

Глумац и драмтург у овој представи Дарко Цвијетић рекао је да у историји сваке позоришне куће празник када се игра неки Чеховљев комад, те да је "празник само догађање Чехова на нашем језику".

"Ја сам имао срећу да прије десет година радим Чеховљевог жГалебаж, а сада смо направили представу која је брза, духовита, гледљива и зачудна и која ће оставити пуно простора за дебату. Ово тумачење Чехова може да личи на радикализам. Наше поигравање Чеховом покушај је да се прича осавремени", каже Цвијетић.

Глумац и сценограф у овој представи Раденко Билбија рекао је да рукопис минималистички и да је паланачки дух у неколико сценографских момената изражен.

Глумица Татјана Бињаш, која игра најмлађу сестру, захвалила је за повјерење и рекла да први пут ради са режисером Марком Мисирачом.

Претпремијера је заказана за суботу, 8. новембра у 20.00 часова, када ће фотографи и сниматељи моћи узети кадрове, док ће се премијера играти у недјељу, 9. новембра у 20.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана