Брус Дикинсон издаје албум и графички роман “The Mandraks Project”: Мрачна прича о освети и моћи

Бранислав Предојевић
Брус Дикинсон издаје албум и графички роман “The Mandraks Project”: Мрачна прича о освети и моћи

ЛОНДОН - Пјевач легенде хеви метал звука “Ајрон мејден” Брус Дикинсон објавиће свој нови соло албум “The Mandraks Project” током 2024. године, праћен серијом графичких романа истоименог назива.

Први сингл “Аfterglow Of Ragnarock” излази 1. децембра, а Дикинсон каже да ова пјесма поставља тон цијелог долазећег албума.

- Било је важно поставити тон пројекта овом пјесмом. Као што и приличи њеном наслову, то је тешка пјесма и има сјајан велики риф који је покреће, али постоји и права мелодија у рефрену која приказује свјетло и сјену које доноси остатак албума - рекао је Дикинсон.

Сингл излази као винилни, са осам страница графичког романа, а такође садржи нумеру “If Eternity Should Fail”, која је изашла на албуму “Ајрон мејдена” из 2015. “Тhe Book of Souls” .

Сам албум је нека врста саундтрека за надолазећу трилогију графичких романа која се, по ријечима њеног аутора, бави окултном борбом за моћ.

- Графички романи “The Mandraks Project” су мрачна прича о моћи, злостављању и борби за идентитет, постављена у позадини живота научног и окултног генија - рекао је Дикинсон.

Серијал има укупно 12 епизода, сабраних у три графичка романа које је креирао Дикинсон, написао Тони Ли, док је за цртеж задужен Стаз Џонсон, а сваку ће објавити издавачка кућа “З2 Comics” 2024. године. Дикинсон је за снимање албума и пратећу турнеју окупио занимљиву екипу музичара коју чине његов дугогодишњи сарадник и партнер у писању пјесама гитариста и продуцент Рој З, бубњар Дејв Морено, који је свирао на Дикинсоновом албуму “Tyranny od Souls” из 2005. и има цијењену каријеру траженог студијског музичара. Музичарка Тоња О'Калаган, која је наступала са бендом “Вајтснејк”, свирала је бас гитару, док је на клавијатурама Мистерија (Ђузепе Лампијери), истоимени музичар класичног прог метал пројекта “Мистерија” .

- Овај албум је за мене био веома лично путовање и изузетно сам поносан на њега. Рој З и ја смо то годинама планирали, писали и снимали и веома сам узбуђен што ће га људи коначно чути. Још сам више узбуђен због могућности да кренем на пут са овим невјероватним бендом који смо саставили, како бисмо га могли оживјети - рекао је Дикинсон најављујући свјетску турнеју, током које ће наступити и у Загребу 13. јула.

Каријера

Дикинсон је каријеру започео у бенду “Самсон” крајем седамдесетих са којим је снимио два албума, да би 1981. године прешао у “Ајрон мејден”.

Са легендама британског метала, са којим је наступао у два наврата, од 1981. до 1993. и од 1999. до данас, снимио је 13 албума. Почетком деведесетих започео је соло каријеру албумом “Тatooed Millionare” (1990) током које је до данас објавио још пет пројеката, уз доста експерименталнији звук у односу на матични бенд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана