Бројни читаоци испред НУБРС: Акција „Узми књигу, правац кући" показала да је књига и даље у моди ФОТО

Миланка Митрић
Бројни читаоци испред НУБРС: Акција „Узми књигу, правац кући" показала да је књига и даље у моди ФОТО

БАЊАЛУКА – Поводом обиљежавања Свјетског дана књиге и ауторских права, Народна и универзитетска библиотека Републике Српске (НУБРС) приредила је за своје читаоце акцију под називом "Узми књигу, правац кући".

Да је ова акција била и више него успјешна и да је књига и даље у моди, показало је велики одзив читалаца који су стрпљиво, у дугачком реду чекали да испред Библитеке да преузму поклон - књигу.

Сви заинтересовани могли су испред НУБРС, на покретном сталку да пронађу и са собом кући понесу по једну књигу, која је поклон библиотеке. Свака књига била је упакована посебно, а једини услов био је да се чита код куће.

Због пандемије вируса корона, наравно, предузете су одговарајуће мјере, па су стрпљиви љубитељи књиге држали растојање, а свако ко је желио да преузме свој примјерак књиге, пратио је стрелице које су водиле од видног мјеста у Јеврејској улици на којем је постављен плакат, па до библиотеке.

На овај начин, Народна и универзитетска библиотека изненадила је своје кориснике, а у исто вријеме указала на важност поштовања мјера сузбијања вируса корона и значај останка код куће и то уз неку добру књигу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана