Британија: Додијељене BAFTA награде

Танјуг
Британија: Додијељене BAFTA награде

Лондон - На додјели телевизијских награда BAFTA (Британска академија за филмску и телевизијску умјетност) на церемонији у лондонском Ројал Фестивал Холу, Бен Вишоу (32) је добио награду за најбољег глумца.

Вишоу, који тренутно игра са Џуди Денч у лондонском позоришту Вест Енд, добио је награду за улогу Ричарда Другог у ТВ филму базираном на Шекспировом комаду који је наручио BBC.

Награду најбоље телевизијске глумице добила је Шеридан Смит за улогу супруге пљачкаша Ронија Бигза у "Mrs Biggs" са ITV-а.

Највећи побjедник ове вечери је програм комедије BBC-а "Twenty Twelve" о организаторима Олимпијских игара 2012, који је добио награду за најбољу комедију ситуације и најбољу глумицу у комедији која је припала Оливији Колман.

Још један олимпијски шоу програм "Лондонске параолимпијске игре 2012." са Канала 4 добио је награду за најбољи спортски директни догађај.

Награда BAFTA за најбољу монодраму припала је "Убиству" данског редитеља Биргера Ларсена, а награда за најбољу драму припала је "Посљедњем тангу у Халифаксу" о заљубљеним тинејџерима који се састају поново 60 година касније.

Шоу програм "Девојке" на каналу HBO добио је међународну награду, а "Игра престола" добила је награду публике Радио Тајмса.

BAFTA је искористила  церемонију да ода признање BBC-евој серији "Dr.Who" која ове године слави 50 година приказивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана