Бренд BRAAT и “нектар” представљају колекцију “Адвентуре” на “ОК фесту”: Позив на одговорност према природи

Илијана Божић
Бренд BRAAT и “нектар” представљају колекцију “Адвентуре” на “ОК фесту”: Позив на одговорност према природи

БАЊАЛУКА - Поруке о љубави и одговорности према мајци природи, које позивају на уживање у музици, дружењу и добром пиву, али и очувању животне средине, истакнуте су на колекцији “Adventure” модног бренда BRAAT која ће бити представљена на “Нектар ОК фесту” који почиње сутра на Тјентишту.

Ријеч је о бренду из Републике Српске који је настао из пријатељства старог 21 годину, па је и сам назив симболичан, јер BRAAT је синоним за лојалност, безусловно пријатељство, љубав и повјерење. Овај модни бренд стварају два млада момка чији је рад препознат не само у Српској него и у Србији, а њихов основни слоган је “More like a family”. Они дизнајнирају стрит стајл гардеробу за мушкарце и жене, а ове године су дебитовали на Београдској седмици моде.

О идеји и настанку колекције “Adventure” и самом бренду за “Глас Српске” говорио је дизајнер Петар Јовичић, који са Стефаном Мијићем стоји иза овог јединственог модног бренда. Он је истакао да је поменута колекција настала из сарадње са “Бањалучком пиваром”.

- У формативном периоду наше сарадње дошли смо на идеју да прва колекција буде инспирисана “Нектар ОК фестом” и вриједностима које тај фестивал носи, а то су пиво, добра музика и дружење, али са акцентом на очувању животне средине - објаснио је Јовичић.

Истакао је да BRAAT као и “нектар” жели да се позиционира као друштвено одговоран бренд.

- Свјесни смо да је изазовно објединити фестивалску атмосферу базирану на великом броју људи и свијест о правилном односу према локацији као што је Национални парк “Сутјеска”. Трудили смо се да у визуелној комуникацији са посјетиоцима, који ће имати прилику да купе наше производе, пренесемо недвосмислене поруке о одговорности и љубави према мајци природи - испричао је он.

На “Нектар ОК фесту” на Тјентишту биће представљена колекција “Adventure” коју чине дукс, мајица, шорц, шешир и шорц за купање, а слоган колекције је “Адвентуре респонсиблџ”, па су и боје одјевних комада прилагођене бојама у природи.

“Бањалучка пивара” већ годинама подржава “Нектар ОК фест”, а овим пројектом презентује не само колекцију гардеробе него и сарадњу са домаћим брендовима.

Идеја

Петар Јовичић је истакао да, иако је BRAAT стрит стајл, идеја је да кроз сваки пројекат подигну степеницу и пређу пут од уличне културе до кокетирања са брендовима високе моде.

- Вишегодишње искуство и посвећеност у раду са текстилном индустријом омогућили су нам потпуну контролу при изради наших производа, те максималну посвећеност сваком детаљу. Ради се о 100-одстотној домаћој производњи дизајнерских и неријетко лимитираних комада одјеће - рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана