Брчко: Поетско вече посвећено Бранку Ћопићу

Срна
Брчко: Поетско вече посвећено Бранку Ћопићу

Брчко – Рецитаторска секција брчанског Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" приредила је вечерас у просторијама Друштва поетско вече поводом стотину година од рођења Бранка Ћопића.

Чланови секције, у присуству око сто љубитеља стваралаштва једног од најчитанијих и омиљених српских књижевника, казивали су одломке из "Баште сљезове боје" и записе о Ћопићу неких од пишчевих савременика попут Зије Диздаревића, те рецитовали његове пјесме, између осталих антологијску "Мала моја из Босанске Крупе".


Захваљујући се члановима рецитаторске секције што су својим креацијама оживјели успомене на лик и дјело Ћопића, предсједник СПКД "Просвјета" Брчко Стеван Стевић истакао је да су уз јунаке из књига овог писца одрастале генерације ђака, те да "Орлове рано лете", "Башту сљезове боје" и друга дјела данас радо читају и њихови потомци.

Ученица четвртог разреда брчанске гимназије "Васо Пелагић" Наташа Михајловић, која је вечерас говорила Ћопићеву "Изврнуту причу", рекла је да рецитаторска секција сада броји 14 чланова, али да се нада да ће им се придружити "још младих који посједују дар за казивање стихова и осталих лијепих и занимљивих књижевно обликованих мисли".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана