Брчко, 33. сусрета позоришта БиХ: Камерни театар 55 одиграо представу Кад би наглас говорили

Срна
Брчко, 33. сусрета позоришта БиХ: Камерни театар 55 одиграо представу Кад би наглас говорили

Брчко - У брчанском Дому културе, у оквиру такмичарског програма 33. сусрета позоришта БиХ, одиграна је представа "Кад би наглас говорили" у извођењу Камерног театра 55 из Сарајева, коју је режирао Срђан Вулетић према тексту Аднана Лугонића о данашњем проблему усамљености.

Лугонић каже да је овом драмом покушао да објасни окружење у којем живимо, али не и да пружи одговор на то зашто све више постајемо обазриви, плашљиви, отпадници од друштва и државе.


"Сви ликови у овој драми живе у истој улици, у истој згради, свакодневно се сусрећу, али нико никога не познаје, да би се у једној заједно проведеној ноћи у којој се догађа самоубиство њиховог комшије показало колико нам понекад недостаје само једна изговорена топла људска ријеч да бисмо се и сами промијенили", рекао је Лугонић новинарима.

Вулетић је истакао да се сви проблеми могу рјешавати само комуникацијом, додајући да је недостатак комуникације данас присутан свуда у свијету.

Представа је одиграна синоћ у оквиру такмичарског програма Фестивала који садржи осам представа.

Сусрети позоришта БиХ у Брчком биће настављени вечерас када ће бити изведен драмски комад "Ми смо они на које су нас родитељи упозоравали" чији је аутор Тања Шљивар, а режисер Мирјана Карановић.

Карановићева је у представи поставила сценске покрете и сценографију, а са Енесом Салковићем појављује се и као глумац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана