Братунац: Промовисана два романа Александре Михајловић

Срна
Братунац: Промовисана два романа Александре Михајловић

Братунац - Београдска књижевница Александра Михајловић вечерас је у Братунцу представила своје романе "Запричавање, заваравање и завиривање" и "Кроз прстохват цимета".

Говорећи о првом роману, Михајловићева је у братуначкој Народној библиотеци навела да се дио радње овог дјела односи на Братунац и Сребреницу одакле и она потиче по мајчиној линији.

"Роман је дјелимично документарни и говори о судбини свештеничке породице за вријеме комунистичког система шездесетих година прошлог вијека. Седам генерација те породице били су православни свештеници, да би због система и бесперспективности у том систему та традиција била прекинута и у роману се даље описује судбина млађе кћери посљедњег свештеника из те лозе, која се заљубљује у младића друге вјере", навела је Михајловићева.

Други роман је дијелом историјски и говори о династији Обреновић, односно о краљици Наталији Обреновић и њеном разилажењу са краљем Миланом коме касније помаже да врати коцкарске дугове и постаје велика српска задужбинарка, о чему се мало зна у јавности.

Други дио романа је савремена женска прича са ликовима који носе имена богова из словенске митологије.

Ову промоцију, којој је присуствовало тридесетак љубитеља писане ријечи, организовала је Народна библиотека из Братунца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана