Братунац: Локално позориште извело представу “Арт”

Срна
Братунац: Локално позориште извело представу “Арт”

БРАТУНАЦ - Чланови Позоришта младих “Милица Топаловић” из Братунца извели су вечерас представу “Арт” у оквиру Дана позоришта у овом мјесту.

Након снимљене верзије, ово је прво извођење представе пред публиком.

Представа истражује пријатељство и ситуације на које наилазе дугогодишњи пријатељи.

Ријеч је о комаду “Арт” према тексту Јасмине Резе који је објављен 1994. године, а који је одигран на многим свјетским позорницама.

Представу је режирала Маријана Ђукановић, а играју Марија Ђуровић, Валентина Кузман и Николина Мијатовић.

У недјељу, 27. марта, на репертоару је представа “Ноћ богова” у извођењу београдских глумаца Војина Ћетковића, Небојше Илића и Дејана Луткића која би требало да је затворила 5. Дане позоришта у Братунцу.

Међутим, због дана жалости у Републици Српској 23. марта позоришна представа “Опет плаче, алж сад од среће”, коју би требало са да су извели глумци Љубовијског драмског позоришта, одгођена је за понедјељак, 28. март, у 19.00 часова. Купљене улазнице важе за нови термин.

“Дани позоришта” у Братунцу почели су 21. марта монодрамом “Дучићеви есеји о срећи и љубави” коју је извео београдски глумац Александар Дунић.

Организатори манифестације су Дом културе и Позориште младих “Милица Топаловић” из Братунца уз спонзорство општине и четири фирме из сребреничке и братуначке општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана