Бранко Јанковић: Академија за буђење мисли

Александра Маџар
Бранко Јанковић: Академија за буђење мисли

Бањалука - Филм "Војна академија 2" сигурно ће у свакоме пробудити дубоку етичку мисао, а публика ће имати прилику да ужива у врхунској естетици, сјајној фотографији и дозираним комичним елементима.

Овим ријечима глумац Бранко Јанковић описује филм "Војна академија 2" Дејана Зечевића у којем тумачи лик шармантног војника Живојина Џаковића.

Премијера у Републици Српској биће одржана вечерас у два термина, 18.30 и 21 час у бањалучком мултиплексу "Палас" у присуству глумаца.

 - Сигуран сам да ће публика у Бањалуци и Српској уживати у филму. Кроз причу о војсци осетиће правду, истину, част и поштење - истакао је Јанковић.

Џаковић је син имућног приградског сељака, који га је натјерао да се беспријекорно спреми за пријемни на Академији. Међутим, он сања да га избаце са студија и да постане пчелар или шумар, а својим оригиналношћу и хумором освојио је срца публике у истоименој серији која је постигла велику гледаност у Србији и Српској.

О развоју свог лика у филму Јанковић није хтио много да прича.

- Најбоље би било да ништа не откривам, јер ће публика имати већи доживљај. Али могу да кажем да Џаковић и даље провлачи комичну црту у односу са породицом, надређенима, и у љубавном односу са Надицом - открио је глумац.

Сматра да је одлична ствар што су прво снимали серију "Војна академија", па су глумци имали прилику да се добро упознају.

- Снимање филма донело је добро дружење и наставили смо да радимо креативан и добар посао, што се види и по реакцијама публике на досадашњим пројекцијама - рекао је Јанковић.

Повјерење

- "Војна академија 2" је веома скуп пројекат продукцијске куће "Нира". Велика је одговорност бити део ове филмске екипе. Указано поверење желео сам да оправдам кроз улогу. Имао сам прилику да сарађујем са одличним глумцима, а рад са старијим колегама представљао је велику част - каже Бранко Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана