Бранкица Дамјановић, књижевница: Мисли исписале шапате душе

Александра Маџар
Бранкица Дамјановић, књижевница: Мисли исписале шапате душе

Бањалука - Дубоко промишљање, настојање да све што ми се догађа сагледам као целину, а не парцијално, учинило је да боље разумем најпре себе, а онда и друге људе и њихове поступке. Највећи број прича, настао је као одговор на свакодневно суочавање са људима и догађајима.

Испричала је ово књижевница из Београда Бранкица Дамјановић, која ће први пут у Бањалуци и на "Гласовом" сајму књиге представити дјело "Не бих ово могла без тебе". Посјетиоци ће се са књигом која је скренула велику пажњу заљубљеника у писану ријеч у Србији, упознати у недјељу, 18. септембра, у 17 часова. Двије деценије рада на телевизији, учиниле су, прича Дамјановићева  да новинар у њој у свему види добру причу.

- Књига "Не бих ово могла без тебе" својеврсни је наставак дела "Добро је" које је настало спонтано, без икаквих амбиција, али је истовремено показало колико је људима потребно да прочитају нешто што ће им вратити веру у њих саме, у сам живот, макар и само тиме што ће рећи "Добро је" - подсјетила је ауторка.

За дјело које ће промовисати у Бањалуци, ипак, сматра да је уз све сличности са претходним, дубље  штиво.

- Све ове цртице плод су тренутка, бљеска инспирације, и као такве одмах пласиране на друштвеној мрежи "Фејсбук". Реакције су биле такве да се штампање више није доводило у питање. Ова књига је скуп наших заједничких промишљања о животу и његовом смислу, само сам ја, изгледа, имала мало више храбрости да о томе јавно проговорим - прича Дамјановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана