Бранислав Рољић о награди за најбољег младог глумца РС: Емоција непокретног дјечака највећи изазов

Ц. М.
Бранислав Рољић о награди за најбољег младог глумца РС: Емоција непокретног дјечака највећи изазов

Мркоњић Град - Током рада на представи заиста ми је најтеже било да проживим емоцију непокретног дјечака Косте чији сам лик тумачио и кога су у овој причи дјеца окрутно исмијавала.

Каже ово млади глумац Градског позоришта из Мркоњић Града Бранислав Рољић који је на недавно завршеном фестивалу омладинских позоришта Републике Српске, одржаном у Модричи, проглашен за најбољег младог глумца.

Награда је снажан доказ да је Бранислав публици, упркос потешкоћама са којима се суочио током проба, одлично дочарао тужну причу настрадалог дјечака, као и да се у потпуности ставио "у његову кожу".

Градско позориште Мркоњић Града публици се на фестивалу у октобру представило комадом "Гребање или како се убила моја бака" аутора Тање Шљивар, а у режији Дубравке Николић.

- Тумачио сам лик дјечака који се играо очевом бомбом у периоду послије рата и остао је непокретан након њене експлозије, а због тога што је у колицима вршњаци су га задиркивали и исмијавали - објаснио је Бранислав који у поменутом позоришту глуми већ девет година.

Према његовим ријечима, награда за најбољег глумца му много значи, иако је и раније награђиван каже да му је свако ново признање као прво.

- Конкуренција на фестивалу је била јака и нисам ни помишљао да бих ја могао бити проглашен најбољим младим глумцем - истиче Бранислав изразивши наду да ће се глумом у будућности бавити професионално.

Бранислава Рољића публика је имала прилику видјети у бројним представама, како дјечијим тако и у омладинском ансамблу, али као најдраже комаде он издваја "Посљедњу вјештицу" из дјечијег ансамбла, те "Игре у пијеску" као једну од представа коју тренутно игра.

Биографија

Бранислав Рољић рођен је 25. августа 1999. године, а осим што се бави глумом тренира и кошарку посљедње три године.

Похађа Гимназију у Мркоњић Граду и одличан је ђак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана