Бранимир Брстина добитник награде "Мија Алексић – бити глумац"

ГС
Бранимир Брстина добитник награде "Мија Алексић – бити глумац"

Бранимир Брстина добитник је награде "Мија Алексић – бити глумац" за 2023. годину коју додјељује Kултрни центар "Мија Алексић" из Горњег Милановца.

Брстину су предложили претходни носиоци тог признања: Ненад Јездић, Небојша Дугалић, Гордан Kичић, Весна Тривалић и Олга Одановић, што је Управни одбор Kултурног центра усвојио.

Бранимир Брстина, рођен 1960. године у Банатском великом селу код Kикинде, глуму је студирао заједно са Жарком Лаушевићем, Светиславом Булетом Гонцићем, Зораном Цвијановићем, Соњом Савић, Андрејом Маричићем и Сузаном Петричевић у класи професора Мирослава Миње Дедића.

Остварио је на стотине улога у позоришту, на телевизији и филму. Препознатљив је по улогама Житомира Житка Стојковића у серији „Породично благо“, Миленка у серији „Вратиће се роде“, Богдана у филму „Монтевидео, Бог те видео“, и другим.

Од 1983. је стални члан Атељеа 212, а сарађивао је и са другим позориштима.

Брстини ће награда бити уручена 26. септембра у Горњем Милановцу у оквиру "Дана Мије Алексића", манифестацијом којом ће ове године бити обиљежен и вијек од рођења великог Мије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана