Браколомије отвориле позоришни фестивал у Бијељини

Срна
Браколомије отвориле позоришни фестивал у Бијељини

Бијељина - Представом "Браколомије" београдске Агенције "Сцена" у Бијељини је вечерас отворен 16. позоришни фестивал "Дани комедије".

У представи, која је урађена по мотивима књиге Антонија Амурија, играју глумци Александар Срећковић Кубура, Калина Ковачевић, Бојана Стефановић и Ненад Стојменовић, који су прије отварања фестивала одржали конференцију за новинаре.


Стојменовић је рекао да је представа "Браколомије" пројекат њених актера који су сами урадили текст.

"Ово је једна питка комедија коју у континуитету изводимо већ годину дана", рекао је Стојменовић.

Калина Ковачевић рекла је да је тематика представе савремена, а ријеч је о ријалити програмима, односно о потреби у друштву да се буде популаран више него квалитетан.

"Желели смо да укажемо на овај проблем и на оно што друштво преферира, а наше породице жпуштајуж у кућу. Популарност је узела маха, а емоције су запостављене", каже Ковачевићева, указујући на то да је најлакше бити популаран, а најтеже учинити нешто трајно.

На позоришном фестивалу биће приказано пет представа позоришта из Србије, Републике Српске и Федерације БиХ.

Сутра, другог дана фестивала, публика ће моћи да погледа представу "Подвала" Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке, аутора Милована Глишића, у режији Ђурђе Тешић.

У овој позоришној комедији играју Ђорђе Марковић, Драгослав Медојевић, Александар Стојковић, Љубиша Савановић, Деан Батоз, Златан Видовић, Горан Јокић, Бојан Колопић, Слађана Зрнић, Сњежана Стикић, Ведрана Мачковић, Драгана Марић и Наташа Иванчевић.

Народно позориште Тузла ће 29. марта у Бијељини одиграти представу "Будала на вечери" чији је аутор Францис Вебер, режисер Мидхат Куљугић, а играју Едис Жилић, Миленко Иликторевић, Ремира Османовић, Жељка Маринић, Елвис Јахић, Митхат Куљугић и Синиша Удовичић.

Театар "Звездара" из Београда ће на "Данима комедије" одиграти представу "Савршен крој" аутора Владимира Ђурђевића у којој играју Слободан Бода Нинковић и Драган Петровић.

Овогодишњи позоришни фестивал у Бијељини се затвара 31. марта представом "Пиџама за шесторо", Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке.

Аутор представе је Марк Камолети, редитељ Жељко Стјепановић, а у представи играју Борис Шавија, Драгана Марић, Ања Илић, Сњежана Мишић, Велимир Бланић и Златан Видовић.

Цијена улазнице за представе је 10 КМ, а комплета улазница је 40 КМ.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана