Божићни концерт музичке школе Корнелије Станковић

Срна
Божићни концерт музичке школе Корнелије Станковић

Бијељина - Ученици Музичке школе "Корнелије Станковић" Бијељина - Угљевик - Грац одржали су вечерас у Бијељини Божићни концерт.


На овогодишњем петом концерту у препуној сали Центра за културу вечерас су се представили ученици лауреати међународних такмичења, камерни састави, солисти, ученици од припремних одјељења до заврших разреда, као и школски хор и оркестар.

Славиша Перић, директор Музичке школе "Корнелије Станковић", рекао је да је овај концерт постао традиционалан наступ током којег се предастављају ученици од најмлађих узраста до оних најстаријих.

"Вечерас се представљају лауреати, побједници такмичења у Прагу, гдје је наш камерни састав био побједник такмичења. Побиједили смо у Македонији, такође, камерни састав. Имали смо лауреате у Бечу, Минхену, Мађарској и недавно на такмичењу у Грацу", навео је Перић.

Он је најавио да ће се школа у овој години представити на свим значајнијим такмичењима.

"У 2015. години појавићемо се на такмичењу у Словачкој, гдје се до сада нисмо представљали. Бићемо и у Прагу, Бечу, Грацу, као и на међународном такмичењу у Пули који се ове године одржава четрдесети пут", рекао је Перић новинарима.

Перић каже да је ова музичка школа најмлађа када је ријеч о музичком образовању.

"Трудимо се да у нашем програму представимо ученике, и то не само Републици Српској већ и у иностранству. Пратимо међународна такмичења, фестивале и трудимо се да постигнемо максимум када је ријеч о музичком образовању најмлађих", истакао је Перић.

Музичка школа "Корнелије Станковић" Угљевик - Бијељина - Грац има више од 150 ученика на одсјецима хармоника и клавир.

Најмлађи учесник вечерашњег концерта је Ђорђе Перић који има четири године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана