"Босонога" након "Коже" најавила "Јеретичке приче" о Бранку Ћопићу

И. Б.
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Након бањалучке трилогије "Месо", "Кости" и "Кожа", "Босонога" продукција најавила је снимање нове трилогије у којој ће главни јунак бити Бранко Ћопић.

Ријеч је о три серије од по шест епизода које ће носити назив "Јеретичке приче".

Генерални директор Радио телевизије Србије Драган Бујошевић најавио је нову трилогију која ће се реферисати на Бранка Ћопића.

Сценариста Никола Коља Пејаковић је истакао да ће "Јеретичке приче" у првом дијелу говорити о писцу Бранку Ћопићу, те да ће у другом диијелу  причати причу о полицајцу истог имена и презимена, док ће трећи дио бити посвећен новинару Бранку Ћопићу.

- Било ми је најважније да "Босонога" настави да ради, јер овај пројекат је много важан и за Србију и за Републику Српску, а прије свега за културне и филмске раднике. Ово је прича о три Бранка али и о нама у Бањалуци, о Републици Српској. То су три мини серије по шест епизода. То су заправо три времена у овом граду - истакао је Пејаковић.

Објаснио је да се "Јеретичке приче" баве односом друштва према појединцу који жели нормално да живи и да допринесе том друштву најбоље што може.

- Проблем је у томе што друштво није увијек у стању да чује истину и није увијек спремно да прими поштење на начин како му се то поштење или искреност нуди. Знамо да је Бранко Ћопић "Јеретичком причом" покушао да укаже на проблеме и да је због тога био  прогањан - рекао је Пејаковић. 

Додао је да је њему и Саши Хајдуковићу било занимљиво да се баве људима који су представљени као јеретици, као људи који раде нешто против државе и друштва, а који уствари раде само по својој савјести и свом осјећају за живот и другога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана