Борис Савић: Драма о моралним вриједностима

Александра Маџар
Борис Савић: Драма о моралним вриједностима

Бањалука - "Немир" је прије свега драма која сукобљава људске амбиције са моралним вриједностима и поставља питање: Да ли циљ оправдава средство?

Овим ријечима за "Глас Српске" млади редитељ из Бањалуке Борис Савић описује свој позоришни првенац који ће по тексту

норвешког писца и драматурга Кристофера Б. Гронскага оживјети на сцени Бањалучког студентског позоришта.

Савић је студент филмске режије на Академији умјетности у Бањалуци. Премијера ове драме, чија је радња смјештена у вријеме Вијетнамског рата, најављена је за 11. јун на подрум сцени Бањалучког студентског позоришта.

Објашњава да је за превод текста на српски језик заслужан редитељ Бахрудин Авдагић, као и Удружење драмских писаца Норвешке.

Улоге у "Немиру" Савић је повјерио Јелени Стојаковић, Александру Радоњићу и Филипу Игњатићу.

- Највише пажње током рада усмјерио сам на грађење карактера ликова - истакао је редитељ.

Таленат и љубав према умјетности овај млади стваралац показао је и кроз глуму. Заљубљеници у театар имали су прилику да виде његове глумачке креације у више од петнаест представа Бањалучког студентског позоришта. Живот на сцени удахнуо је ликовима у "Маргарети", "Вољенима", "Реквијему за снове"...

- Кроз рад на овим пројектима богатио сам се знањем. Довољно сам сазрео да се ухватим у коштац са радним процесом који се зове позоришна режија - казао је Савић.

Искуство и знање, како је рекао, несебично су му пренијели редитељи Александар Пејаковић, Бахрудин Авдагић и Сеад Ђулић, као и глумци Драгослав Медојевић и Горан Јокић, којима је неизмјерно захвалан.

Обнова сцене

Представа "Немир" је посљедњи комад који ће бити изведен на подрум сцени Бањалучког студентског позоришта, јер ће до краја године ова сцена бити реновирана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана