Борис Комненић добија свој Легат у Билећи

Срна
Борис Комненић добија свој Легат у Билећи

БЕОГРАД - Прерано преминули глумац Борис Комненић ће добити свој Легат у Билећи у петак, 3. септембра, саопштило је Народно позориште у Београду, чији је првак био прослављени драмски умјетник.

Велики омаж позоришном, телевизијском и филмском глумцу под називом „Господин глумац” те вечери биће организован захваљујући његовом матичном позоришту, Завичајном клубу „Освит” и Домом културе „Јевто Дедијер” у Билећи.

У знак сећања на првака драме Народног позоришта, у фоајеу Дома културе „Јевто Дедијер” биће приређена изложба из живота и стваралаштва славног глумца, што ће истовремено бити и званично отварање Легата „Борис Комненић” у Републици Српској, док ће Велика сцена Дома бити названа његовим именом.

Уз велико разумевање породице Бориса Коменића, ангажовање Народног позоришта и Борисових пријатеља, Легат ће бити опремљен аутентичним материјалима који ће подсјећати на њега.

Народно позориште је за ову прилику и сјећање на Комненића уступило филм посвећен њему, који ће бити приказан на комеморативном скупу.

Како наводе из организације, Борис Комненић је искрено волио град Билећу и радо је ту долазио, а посебну љубав и емоције гајио је према Требишњици.

„Велика дела вечно живе. Борис је оставио дубок траг у вечности са чим смо добро упознати. Незаборав је оно што Борису дугујемо и сигурни смо да ћемо заједно истрајати у настојању да тај дуг достојанствено одужимо”, навели су из Народног позоришта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана