Бора Ђорђевић се захвалио Републици Српској за признање

СРНА
Бора Ђорђевић се захвалио Републици Српској за признање

Рок музичар, пјесник, фронтмен групе "Рибља чорба" Борисав Бора Ђорђевић захвалио је Републици Српској за Орден части са златним зрацима којим га је одликовао предсједник Републике Српске Милорад Додик, нагласивши да ово признање има велики значај.

"Веома сам почаствован. Желим да се захвалим Републици Српској на овако великом ордену", рекао је Ђорђевић Срни.

Он је навео да то није признање само за њега и пјесничку браншу већ и за његове колеге које се баве пјесничком умјетношћу.

"Пјесничку, музичку уметност је неко осудио на изумирање и ово признање има још већи значај", каже Ђорђевић.

Објашњење да је Орден добио за дугогодишњи признати јавни рад и достигнућа у музичком стваралаштву, допринос ширењу популарног музичког правца и умјетности, Ђорђевић је истакао да му прија малтене више од саме награде.

"Поготово сада када некаква вјештачка интелигенција буквално убија стварање умјетности, креацију, индивидуалност, све што је људско, то признање има посебну драж", рекао је Ђорђевић.

Он је нагласио да нови албум чека три године на "неког нормалног издавача који неће имати робовласничке уговоре".

"Недавно смо на концерту у Бањалуци и на свим осталим концертима свирали нове пјесме и веома је охрабрујуће да су прихваћене веома добро као старе пјесме", додао је Ђорђевић.

Он је рекао да ће наставити да пише најбоље што знам и умије. "То је једино што могу да обећам. Живјела Србија и живела Република Српска", рекао је Ђорђевић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, појединце за признати јавни рад, заслуге и достигнућа у области политике, друштва, хуманог рада, као и постхумно 13 доктора и 50 бораца.

За дугогодишњи признати јавни рад и достигнућа у музичком стваралаштву, допринос ширењу популарног музичког правца и умјетности, Орденом части са златним зрацима одликован је Борисав Бора Ђорђевић, рок музичар, пјесник, главни вокал и текстописац рок састава "Рибља чорба" из Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана