Бојан Колопић, најбољи глумац фестивала Заплет 06: С првом наградом у нове изазове

Александра Маџар
Бојан Колопић, најбољи глумац фестивала Заплет 06: С првом наградом у нове изазове

Бањалука - Сваки пут када игра комад "Терапија" испред бањалучког Дома омладине је гужва, у сали одјекују аплаузи, а млади глумци Бојан Колопић и Смиљана Маринковић смијех у публици купују сјајном глумачком игром, спонтаношћу и искреном емоцијом.

Тако је било и у недјељу увече, што је само доказало зашто су и Бојан и Смиљана проглашени најбољим глумцима на недавно одржаном Међународном фестивалу младог глумца "Заплет 06" у Градском позоришту "Јазавац". Талентованом Колопићу ова награда је од посебног значаја.

- То је прво признање које сам добио откад покушавам професионално да се бавим глумом, а њена вредност је још већа због тога што је Смиљана Маринковић за исту представу добила награду за најбољу глумицу. То је ваљда знак да су публика и жири препознали нашу партнерску игру, која је свакако један од главних предуслова за успешну представу - објаснио је млади глумац.

Већ неко вријеме, од када је приправник у Народном позоришту РС, ангажован је у неколико представа, што му је пружило прилику да срађује са познатим редитељима и искусним глумцима.

- Јако сам срећан што су на конкурсу од толико глумаца одлучили да мени пруже шансу и дајем све од себе да то оправдам. Веома је драгоцено када до јуче слушаш о успешним редитељима и гледаш добре глумце који се на прави начин баве својим позивом, а онда почнеш активно да ствараш са њима на сцени - рекао је Колопић.

Тренутно је у току рад на стварању нове представе "Пријатељство" Бране Црнчевића у режији Белинде Божичковић, која потписује режију и за "Терапију". Са Колопићем и Маринковићевом на сцени ће се појавити и млада глумица Марина Пијетловић. Плодови њиховог рада доказали су да ови млади људи свим својим бићем припадају позоришту, а највећи проблем у стварању магије на сцени причињава им продукција.

- Прво гледамо да се решимо тзв. продукцијских проблема. Када кажем решимо, то значи да се одмах помиримо са тим да продукцију за сад уопште немамо. Дакле, ако причамо о новцу полазимо од нуле, да не кажем из минуса, не размишљамо ни о каквој заради и гледамо искључиво да својим глумачким и редитељским поступцима успемо да направимо квалитетну позоришну представу - испричао је Колопић.

Срећни су, како је рекао, што постоје људи попут Новице Богдановића из "ДИС театра", као и Љубиша Савановић и Драгана Марић из Градског позоришта "Јазавац", који пружају шансу младим глумцима.

"Кандило у розаријуму"

Прилику да своје креације покаже на сцени добио је у новом комаду националног театара "Кандило у розаријуму", који режира Горан Дамјанац.

- Играм Александра, најмлађег од три брата у јеврејској породици Минх, у историјској драми која прати њихове судбине пре, за време и после Другог светског рата - открио је Бојан Колопић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана