Бојан Колопић: Комична лекција о љубави

Александра Маџар
Бојан Колопић: Комична лекција о љубави

Бањалука - Сигуран сам да ће се комедија "Супер секс" допасти многим тинејџерима, али верујем да ће и старијој публици бити интересантна.

Овим ријечима млади глумац Бојан Колопић најављује вечерашњу премијеру комада "Супер секс" који је по тексту Ивана Зекића "Заштита пре свега" режирао Милош Пауновић на сцени Градског позоришта "Јазавац".

- Сарадња са редитељем Милошем Пауновићем за мене је заиста одлично искуство. Све више схватам колико је драгоцено за глумца да ради са редитељима који имају сасвим другачији приступ од некога са ким су претходно сарађивали. То обогаћује глумца и наводи га да ствари посматра из неког другог угла - истакао је Колопић.

У овом комаду заиграће на сцени заједно са Наташом Перић, Наташом Рачић и Златаном Видовићем. Богатство глумачких креација овај млади глумац показао је кроз лик вука у дјечијој представи "Црвенкапа" такође на даскама "Јазавца", а у новој представи има улогу Игора.

- Он је заљубљеник у рачунаре, игрице, новије филмове о суперхеројима, има висок коефицијент интелигенције, али му је емоционална интелигенција готово равна нули. Слабије се сналази у стварном свету, због чега улази у сукоб са осталим ликовима - казао је Колопић.

Заљубљеници у приче оживљене на позоришној сцени имали су прилику да овог младог глумца гледају у представама "На дну каце", "Укроћена горопад", "Хасанагиница" Народног позоришта Републике Српске. Недавно је замијенио првака националног театра Жељка Еркића у комаду "Одумирање међеда" на сцени "Петар Кочић".

- За мене је била велика ствар изаћи из учионице бр. 7 на Академији умјетности на сцену националног театра где све глумачке мане још више изађу на видело, и онда се треба ухватити у коштац са њима. Велика је сатисфакција када гледате неког глумца небројено пута и знате да се на прави начин бави овим позивом, а сутра са њим, или њом, заједно градите сцену - нагласио је Колопић.

Дјечије представе

- "Црвенкапа" Градског позоришта "Јазавац" је моја прва професионална представа за децу. Не треба улазити у заблуду да је игра за најмлађу публику лакша. Редитељ комада Слободан Перишић највише пажње посветио је основној глумачкој радњи и односима међу ликовима. То је оно најбитније, јер ако глумац који игра не зна шта ради, осуђени сте на пропаст - каже Бојан Колопић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана