Богат програм у “Ноћи музеја” у Српској

М. П.
Богат програм у “Ноћи музеја” у Српској

Бањалука - Европска манифестација “Ноћ музеја” биће обиљежена богатим програмом широм Републике Српске у суботу, 16. маја.

У Бањалуци ће се овој европској културној манифестацији придружити Музеј Републике Српске и Музеј савремене умјетности Републике Српске.

Публику очекује богато осмишљен програм па ће тако у Музеју РС програм трајати од 16 до 23 часа, који је креирало 150 учесника - школске дјеце, студената Универзитета у Бањалуци и бројних других пријатеља Музеја РС уз подршку Хипо Алпе Адрија банке.

- Публика ће уживати у стручним вођењима кроз сталне поставке, креативним радионицама ученика и студената, а на крају ћемо имати џез концерт бањалучких умјетника - истакли су из Музеја РС.

Музеј савремене умјетности РС такође припрема шаролик програм, уз подршку компаније “м:тел”. Тако ће посјетиоци овог музеја, поред изложбе која је постављена још 30. априла, имати прилику да од 22 часа уживају у несвакидашњем видео-мапингу “Лабораторија свјетла”.

- Ријеч је о импресивном визуелном садржају који ће бити пројектован на фасади Музеја, употпуњен плесним перформансом уживо. Од 23 часа јединствен и до сада невиђен наступ имаће бањалучка група “Сопот” - најавили су из МСУРС.

Ове године први пут ће бити обиљежена “Ноћ музеја” у Градишци изложбама, концертима и дефилеом олдтајмера кроз град.

Богат програм припремају културни радници у Требињу, а Приједорчани ће у Музеју Козаре имати прилику да уживају у разноликом садржају.

- Наши суграђани ће имати прилику да погледају двије изложбе, уживају у музици савременог младог композитора Давида Мастикосе, а организоваћемо и пројекцију филма, те археолошка предавања - истакли су из Музеја Козаре.

Музеј Семберије десети пут у Бијељини организује програм за “Ноћ музеја”, која се у суботу, 16. маја, реализује у више од 3.000 музеја у око тридесет европских земаља.

Посјетиоцима се нуди јединствена прилика да обиђу сталне музејске поставке у неуобичајено вријеме, од 17 до 1 час, као и богат културни и забавни програм. 

Сви садржаји у “Ноћи музеја” у Републици Српској су бесплатни.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана