Богат програм 28. Вишњићевих дана

ГС
Foto: ГС

Традиционална манифестација Вишњићеви дани биће одржана од 2. до 8. новембра у Бијељини, а тим поводом припремљен је богат програм.

Према претпрограму манифестације данас ће бити онлајн одржани 10. Сусрети младих пјесника "На Филиповим стазама", а наредног дана у Центру за културу планирана су такмичења у рецитовању и бесједништву основаца до петог разреда у Галерији, а средњошколаца и студената у Сали за састанке.

У Галерији Центра биће одржано такмичење старијих основаца, док ће у Музеју Семберије бити отворена изложба "Милева Марић Ајнштајн".

Према програму манифестације, у четвртак, 4. новембра, у Центру за културу "Семберија" биће одржан округли сто "Путеви и путокази Веселина Чајкановића", док ће на платоу испред Библиотеке бити положени вијенци на споменик Филипу Вишњићу и подигнута застава "Вишњићевих дана".

Тог дана ће у Центру за културу бити отворена изложба "Гроф Сава Владиславић". У Галерији Центра ће бити представљен Зборник докумената "Злочини геноцида на Србима у Сребреници у Другом свјетском рату".

У великој сали Центра биће одржана Свечана академија, на којој ће учествовати СЦПД "Србадија", бесједник професор доктор Саша Кнежевић, пјесници Стеван Тонтић, Јелина Ђурковић и Слободан Јовић, народни гуслар Марко Шћепановић и етно-група СПКД "Просвјета".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана