Блицнет поклонио књиге библиотеци у Кнежеву

Д. К.
Блицнет поклонио књиге библиотеци у Кнежеву

Кнежево - Компанија "Блицнет" поклонила је током "Дјечије недјеље" школску лектиру Народној библиотеци у Кнежеву.

Овом донацијом компанија је обиљежила седмицу којом се промовишу права дјеце. Жељели су да дјеци која похађају наставу у Кнежеву буде пружена прилика да читају лектиру, испуне своје школске обавезе, усвоје нова знања и пруже себи шансу за бољи живот.

Директор библиотеке Стана Вуковић рекла је да им донација много значи, јер библиотеци већ годинама недостају наслови, а нарочито школска лектира.

- Ова донација нам је веома важна. Много смо пута до сада морали да вратимо ђаке, јер нисмо имали тражени наслов или довољан број наслова. Захваљујући овој донацији знатно смо повећали број књига и сада ће ученици моћи да читају лектиру - нагласила је Вуковићева.

Почетком септембра компанија "Блицнет" је организовала низ донаторских активности којима су помогли почетак нове школске године у више општина. Осим Кнежеву, нову лектиру су поклонили и библиотекама у Вишеграду, Фочи и Рогатици. Донирали су и школски прибор за 70 ученика Дјечијег дома "Рада Врањешевић" у Бањалуци.

- Свако дијете мора да има могућност и прилику да испуни своје школске обавезе. Зато и иницирамо овакве акције. Драго нам је што ће захваљујући нама многа дјеца бити у прилици да читају школску лектиру и прате наставно градиво - рекла је Данијела Маринковић-Орлић из "Блицнета".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана