Бијељинцима друго мјесто публике на фестивалу „Илиџа“

СРНА
Бијељинцима друго мјесто публике на фестивалу „Илиџа“

"БИЈЕЉИНА - Бијељински ансамбл "Стара прича" освојио је 2. награду публике на Фестивалу народне музике "Илиџа 2023" и са нумером "Тајна" ушао у топ пет пјесама изведених на овом фестивалу.

Извођач пјесме "Тајна" Васко Тодић из Бијељине рекао је Срни да је у конкуренцији 75 пјесама стручни жири за финалну ноћ одабрао 15, међу којима и "Тајну".

"У препуној илиџанској арени, публика из свих крајева бивше Југославије препознала је емоцију бијељинских музичара наградивши нас високом другом позицијом, док је стручни жири уврстио `Тајну` у пет најквалитетнијих пјесама фестивала", истакао је Тодић.

Он је рекао да су наступили пред познатим именима музичке сцене, додајући да жири није имао лак задатак.

"Познати естрадни умјетници чули су и видјели шта радимо. Публика је пјевала `Тајну` заједно са нама. Било је квалитетних извођача и жири није имао лак задатак. Лијепо и успјешно је било у Сарајеву", нагласио је Тодић.

Он је рекао да пјесма "Тајна" јесте награђена, али да још није популарна.

"Кад је ничим изазван чујем на телевизији или радију онда ћу рећи да смо, можда, успјели", рекао је Тодић и захвалио публици за сваки глас подршке.

Из радионице "Стара прича" изашле су пјесме "Сунце из Бијељине", "Хеј Мајевице", "Вогошћа","Тајна", а с обзиром на то да је пасионирани љубитељ спорта Тодић је урадио и текстове пјесама за бијељински "Радник" и Клуб малог фудбала "Танго".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана