Бијељина: На хорском фестивалу рекордних 47 ансамбала

Srna
Foto: Agencije

Хорски фестивал "Мајске музичке свечаности" отворен је вечерас у Бијељини и окупио је рекордних 47 ансамбала из Србије, Хрватске, Републике Српске и Федерације БиХ.

Током четири фестивалска дана у Бијељини ће боравити више од 2.000 хорских пјевача, диригената, професора музике, заљубљеника у хорско пјевање, каже Десанка Тракиловић, умјетнички директор фестивала и диригент Црквеног пјевачког друштва "Србадија" које је организатор "Мајских музичких свечаности".

Тракиловићева је рекла новинарима да се из године у годину повећава број учесника и да фестивал у сваком сегменту добија на значају, а ове године је посебна радост учешће бројних дјечијих хорова.

- Ипак дјеца пјевају, постоји у њима толико тога доброг што заиста треба да се његује, да се трудимо и боримо да имају што више разноврсних активности, за оно што имају афинитета и да се ми као педагози бавимо тиме - истакла је Тракиловићева.

Према њеним ријечима, важна је и добродошлица коју град и грађани Бијељине пружају учесницима фестивала, као и професура која оцјењује учеснике, а ријеч је о врхунским професионалцима.

Фестивал је отворен свечаним концертом Дјечијег и Мјешовитог хора "Србадија" у Соколском дому. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана