Библиотека у Милићима обогатила књижевни фонд

ГС
Foto: ГС

МИЛИЋИ - Народна библиотека Милићи набавила је 150 нових наслова књига и дидактичких играчака за шта је из буџета издвојено 1.800 КМ, изјавила је књижничар у овој установи Рената Гузина.

Она је рекла да су учествовали у набавци књига у оквиру сајамског попуста у књижарама издавача "Лагуна" и "Делфи" који је трајао од 15. до 31. октобра.

"Набавили смо неколико најчитанијих књига, популарну белетристику, дјела класичне књижевности, а оно што нас највише радује је куповина књига и дидактичких играчака за дјецу које могу повољно утицати на развој моторике и говора, визуелне перцепције, концентрације и пажње, логичког размишљања и закључивања", навела је Гузина.

Она је додала да су упркос епидемији вируса корона успјели да задрже број чланова из претходних година и да се у протеклих шест мјесеци ове године учланило 114 нових читалаца.

"У првих шест мјесеци било је 2.450 посјета Библиотеци и 22 читаоници која дјелује у склопу ове установе, што је повећање у односу на претходну годину, а повећан је и број позајмљених књига који је тренутно 4.058", изјавила је Гузина.

За шест мјесеци 2021. године Библиотека је набавила 315 нових монографских публикација од чега је 237 купљено и 45 добијено на поклон.

Гузина је додала да милићка Библиотека располаже фондом од 28.307 наслова и да тренутно има 305 чланова, са годишњим растом од по десет чланова.

Према њеним ријечима, Управни одбор Народне библиотеке у Милићима донио је одлуку о додјели бесплатних чланарина пензионерима и одличним ученицима основне и средње школе, а друга лица годишњу чланарину плаћају 10 КМ.

"Раније су нам најбројнији читаоци били средњошколци, а сада је структура разноврсна и углавном људи који долазе читају много и различиту литературу", навела је Гузина.

Она је додала да чланови милићке Библиотеке имају на располагању бесплатну интернет мрежу, гдје могу пронаћи информације о књижевности, култури, образовању, науци.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана