Безвременски звуци Моцарта и Вердија

Александра Маџар
Безвременски звуци Моцарта и Вердија

Бањалука - Најпопуларније композиције са актуелног репертоара свих свјетских оркестара као што су увертире опера Волфганга Амадеуса Моцарта "Фигарова женидба" и "Травијате" Ђузепеа Вердија те још много прекрасних композиција класичне музике очекује публику у Банском двору Културном центру.

Овим ријечима за "Глас Српске" директор Бањалучке филхармоније Иван Оташевић најављује новогодишњи концерт који ће бити одржан 14. јануара у 12 часова.

Посебно је срећан, како је рекао, јер ће њихов наступ имати прилику да гледа публика широм Републике Српске, а за директан пренос концерта задужена је Радио Телевизија Републике Српске.

- Послије годину дана паузе Бањалучка филхармонија са задовољством и поносом одржава концерт. То је наш  четврти новогодишњи концерт који ће бити одржан захваљујући напорима Министарства просвјете и културе РС и Градске управе Бањалуке. Радује ме што ће сви грађани који уживају у уметничкој музици моћи да нас чују - казао је Оташевић.

Оркестар ће наступити под диригентском палицом шефа Бањалучке филхармоније Ванесе Кременовић, којој ће се овај пут на сцени придужити и гост, директор и диригент Опере Народног позоришта у Београду, Ана Зорана Брајовић.

- Захваљујући споразуму о програмско-техничкој сарадњи који је Бањалучка филхармонија потписала са Народним позориштем у Београду Ана Зорана Брајовић биће гост концерта и дириговаће неколико композиција - објаснио је Оташевић.

У марту ове године неки од чланова Бањалучке филхармоније предвођени Ванесом Кременовић путују у Београд, гдје ће Кременовићева дириговати Оркестром Народног позоришта Београд.

- То је добар пројекат који ми прижељкујемо у будућности с обзиром на то да ће наши млади имати прилику да наступају са искусним професионалцима на неким од најзахтевнијих музичких сцена у региону - истакао је Оташевић.

Додатну гласовну чаролију овом концерту даће и гости солисти, међу којима су првакиња Опере Народног позоришта Београд Снежана Савичић, Александар Саша Петровић као и феноменални сопрани из Бањалуке, Миљана Брезичанин и Лидија Пајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана