Бестселер стрип “Берзеркер” добија издање на српском језику: Кијану Ривс као писац и главни јунак

Бранислав Предојевић
Бестселер стрип “Берзеркер” добија издање на српском језику: Кијану Ривс као писац и главни јунак

БЕОГРАД - Један од омиљених свјетских глумаца, Кијану Ривс, као аутор стоји иза стрипа “Берзеркер” (БРЗРКР), а љубитељи девете умјетности ускоро ће имати прилику да уживају и у српском издању овог остварења, којег ће објавити издавачка кућа “Систем комикс”.

Ради се  једном од најзанимљивијих стрип пројеката у протеклој деценији, који је рађен на основу почетне идеје холивудске звијезде, коју је разрадио сценариста Мат Кајнд (“Фолклордс”, “Америчка Лига правде”), док су цртачки дио посла радили Рон Гарни (Вулверин) и колориста Бил Кретби (Спајдермен) док је за дизајн ликова и насловнице био задужен Рафаел Грампа.

Ова епска стрип сага прати бесмртног неустрашивог полулудог јунака, који је изгледом налик Ривсу, током његових 80.000 година живота, кулминирајући  у садашњици гдје ради прљаве послове за америчку владу у замјену за помоћ у откривању тајни свог живота и тога како коначно може умријети.

Ограничена стрип серија од 12 бројева базирана је на Ривсовој изворној идеји коју је дуже вријеме развијао са чувеним издавачем окренутим старијој публици студија “Бум”, а почела је да излази у фебруару 2020. године, а од тада је постигла одличне резултате на тржишту. Огромном успјеху помогла је и кампања базирана на имену креативног творца, која је скупила преко два милиона долара кроз страницу “Кикстартер” прије него што је први примјерак стигао на полице у продају.

Серијал је с првом књигом, која садржи четири наставка, остварио продају од 615.000 копија, што га чини другим најпродаванијим стрипом у посљедњој деценији. Мет Гагнон, главни уредник едиције у студију “Бум” описује рад с Ривсом као неизмјерно забаван, а каже да ако проведете пет минута са глумцем, убрзо постаје јасно зашто је постигао толики успјех у каријери.

- Изузетни креативни инстинкти, дубоки резервоари мудрости, способност да се досљедно упусти у сирову емоцију тренутка, неумољиво залагање за квалитет и задатак који је пред њим, све је то и много више од онога, што Кијану Ривса чини инспиративном силом - рекао је Мат Гагнон.

До сада су објављене четири епизоде скупљене у прву књигу, друга би требало да буде објављена у априлу, док је трећа требало да се појави у септембру ове године. Српско издање јесте превод прве оригиналне књиге и садржи прве четири епизоде приче. Тачан датум изласка још није познат.

Адаптација

Осим стрипа прошле године објављено је да ће “Нетликс” радити филмску адаптацију с Ривсом у главној роли.

И не само да је “Нетфликс” откупио права за филмску адаптацију, него ће се и на свјетском нивоу стрип предлошка проширити и кроз спин-оф аниме серију, којој ће глас такође дати Ривс. Адаптације ће уједно продуцирати сам глумац и студио “Компани филмс”, продуцента Стивена Хајмела.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана