Берлин отвара музеје за посјетиоце

ГС
Foto: Илустрација

Музеји широм Њемачке затворени су почетком новембра пошто су се случајеви вируса корона повећавали, али су власти раније овог мјесеца ублажиле ограничења како би омогућиле да неки музеји, галерије и друга стецишта културе поново почну да примају посјетиоце.

Поједини градови, укључујући Келн, почели су да примају посјетиоце прошле недеље, а сада и главни град Берлин слиједи њихов примјер, пренио је АП.

Према новим прописима, музеји у областима са мање од 50 новозаражених недељно на 100.000 становника могу да буду отворени без већих ограничења, осим стандардних правила о ношењу маски, хигијени и дистанци.

Када стопа заражених износи између 50 и 100, као што је то случај у Берлину, гдје је тренутно 75,1, карте се могу куповати само путем интернета и то у ограниченом броју, преноси б92.

Уколико број заражених порасте изнад 100 три дана заредом, музеји морају поново да се затворе.

На основу берлинског плана, након онлине куповине карата, посјетиоци морају да се региструју приликом уласка у зграде.

Само један посјетилац на 40 квадратних метара смије да буде унутра и сви морају да носе маске и да се придржавају стандардних правила хигијене и дистанцирања.

Национална стопа инфекције била је 83,7 заражених недељно на 100.000 становника, а у Берлину, као и у остатку Њемачке, се очекује даљи раст, тако да би ускоро могло да дође до поновног затварања музеја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана