Беренс Бежо на Кустендорфу

Александра Маџар
Беренс Бежо на Кустендорфу

Мокра Гора - Славни редитељи Франсоа Озон, Ашгар Фархади, Паоло Сорентино, Александрос Авранас, Јуриј Биков и Калин Петере Нецер биће гости фестивала "Кустендорф" који ће бити одржан од 18. до 23. јануара 2014. на Мокрој Гори.

Потврдила је ово за "Глас Српске" селектор фестивала Дуња Кустурица уз ријечи да све припреме за фестивал теку по плану.

Седмо издање Међународног филмског и музичког фестивала чији је оснивач редитељ Емир Кустурица угостиће бројне звијезде из свијета филма и музике.

- На фестивалу ће бити и француска глумица Беренис Бежо, добитница награде у Кану, и Јануш Камински, који је још од 1993. године кинематограф Стивена Спилберга - најавила је Дуња Кустурица.

Као и претходних година музички дио фестивала биће разноврстан.

- Ове године међу специјалним гостима је и француска музичарка Заз - каже Дуња Кустурица.

"Кустендорф" је намијењен младим филмским ствараоцима, али и онима који су већ постали препознатљиви по свом стилу. Чувени мајстори режије и глумци представиће на фестивалу своје филмове и водити радионице.

Кустурица је најавила да ће као и на претходним фестивалима у такмичарском програму бити представљени филмови студената и дебитаната. Аутори филмова изабраних за такмичарски програм учествоваће у радионицама са славним филмским ствараоцима и у другим програмима фестивала.

- Рок за достављање пријава за такмичарски програм фестивала је 20. децембар 2013. У обзир долазе филмови свих жанрова, чије трајање није дуже од 45 минута - каже селектор фестивала.

Награде

Као и претходних година филмови из такмичарског програма "Кустендорфа" такмичиће се за "Златно" "Сребрно" и "Бронзано јаје", које се младим ауторима додјељује за коришћење "новог и оригиналног кинематографског језика".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана