Београдска филхармонија сутра први пут пред бијељинском публиком

Agencije
Београдска филхармонија сутра први пут пред бијељинском публиком

Београдска филхармонија одржаће сутра новогодишњи концерт у Етно-селу "Станишићи" у Бијељини.

Концерт организују Удружење грађана "Музички умјетници Семберије" и Градска управа Бијељина. Генерални покровитељ концерта је Град Бијељина, док је пријатељ концерта компанија Технички ремонт Братунац.

- Ово је први пут да ће бијељинска публика имати прилику да ужива у музици Београдске филхармоније која ће извести репертоар састављен од најљепших нумера класичне музике, а концертом ће дириговати Бруно Мерз - рекла је Срни Наташа Собо из Удружења Музички умјетници Семберије.

Према њеним ријечима, филхармонија ће публику у Бијељини увести у празнично расположење уз чувене мелодије као што су "Словенски марш" Чајковског, "Руслан и Људмила" Глинке, "Мађарска игра" Брамса, "Словенска игра" Дворжака.

На репертоару ће се наћи и "Охридска легенда" Стевана Христића, оснивача и првог шефа диригента Београдске филхармоније.

- Позитивно искуство концерата Бањалучке филхармоније 2017. године и Симфонијског оркестра РТС-а 2018. године нам је показало да грађани Бијељине желе оваква културна дешавања у нашем граду, а за овај концерт влада посебно велико интересовање - навела је Собо.

Концерт почиње у 19.00 часова у свечаном салону Москва у Етно-селу Станишићи, а претходно у 18.00 часова биће одржана конференција за новинаре у хотелу Рас.

На конференцији ће говорити директор Београдске филхармоније Иван Тасовац, организатори и представници Градске управе.

Београдска филхармонија основана је 1923. године. Њен оснивач, умјетнички директор и шеф-диригент био је Стеван Христић /1885-1958/, један од најзначајнијих српских композитора и диригената.

Београдска филхармонија данас је позиционирана као најбољи оркестар у региону и ансамбл који представља освјежење на међународној концертној сцени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана