Београд: Репертоар за септембар позоришта усаглашавају у петак

Srna
Београд: Репертоар за септембар позоришта усаглашавају у петак

БЕОГРАД - Јавноздравствене мере и препоруке које је неопходно спровести да би позориста у Београду могла да раде су одрживе и могу да се примене, оцењено је данас на састанку директора свих позоришта са територије Београда са градским секретаром за културу Иваном Карлом.

"У петак је у Атељеу 212 планирана координација на којој це се усаглашавати термини представа, односно репертоар београдских позориста за септембар. Пракса је да се планови праве на месечном нивоу, али је договор да се у овој фази због специфицних околности објављују недељни репертоари", рекао је Карл Тањугу.

У међувремену ће сва позоришта Секретаријату за културу доставити прецизне податке о својим дворанама, као и појединачне моделе распореда седења и искорисћених капацитета, на основу усвојених мера републичког кризног стаба.

"Неколико месеци иза нас, и свакако неколико испред, живимо нову реалност услед епидемије короне. Треба да будемо дисциплиновани и стрпљиви. Све евентуалне недоумице и непознанице којих у ходу буде било, ресаваћемо заједно", рекао је Карл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана