Београд: Отворена изложба Јане Куваље

Срна
Београд: Отворена изложба Јане Куваље

Београд - Млада бањалучка сликарка Јана Куваља представила се вечерас београдској публици изложбом својих дјела "Варијација" у галерији Задужбине "Коларац".

Куваља је рекла да јој је велика част што је добила прилику да излаже баш на "Коларцу" и појаснила да је стварајући своја платна, која по дефиницији припадају апстракцији и из којих зраче оптимизам и топлина, жељела да за оне који их буду гледали створи уточиште и оазу у турбулентном свијету у ком живимо.

Она је најавила да ће прилику да виде "Варијацију" заљубљеници у умјетност у њеном родном граду - Бањалуци имати до краја ове године.

Декан Факултета ликовних уметности у Београду Димитрије Пецић рекао је на отварању изложбе да је Куваљу упознао на другој години Академије лепих уметности у Београду и да је оно што је Јану одувијек разликовало од других било то што је она била "студент са идејом шта хоће и изузетно посвећена оном што ради".

"Она је остала доследна себи. Заокружила је један циклус и мислим да ће јој досадашњи радови и ова изложба бити подстрек за даљи рад", рекао је Пецић.

Изложба "Варијација" ће у изложбеном простору "Коларца" бити постављена до 20. фебруара.

Ово је њена друга самостална изложба у Београду, а своје радове је током протекле двије године излагала и на самосталним изложбама у Младеновцу, Чачку и Лазаревцу.

Куваља је излагала и на више групних изложби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана