Белучи: Снимање са Кустурицом велики изазов и ријетка прилика

Срна
Белучи: Снимање са Кустурицом велики изазов и ријетка прилика

Београд - Прослављена свјетска глумица Моника Белучи изјавила је да је за њу била стална авантура снимање филма "На млијечном путу", режисера Емира Кустурице и да је захвална што је могла да ужива и диви се његовом таленту и учествује у сложеном и веома креативном процесу.

"Све је то био велики изазов и тако ријетка прилика", додала је Белучијева.


Она је за "Политику" рекла да јој снимање филма није било тешко, да је дубоко вјеровала у овај пројекат који је од ње захтијевао креативан рад са Кустурицом.

"Урадила сам све што нисам до сада, јер је он написао за мене тако лијеп филмски лик. Лик веома јаке, женствене, моћне и зреле жене у акцији, тако да је то за мене заиста био поклон", навела је Белучијева.

Наводећи да је сниман балкански рат у земљи пуној љепота, али пуној патњи, Белучијева је истакла да се ниједног тренутка овом пројекту није приступало са политичке тачке гледишта, већ искључиво умјетничке.

"Рат је само окружење за љубавну причу. Ако у филму и има насиља, оно је предочено на поетичан и снолик начин, у сноликом свијету у којем се догађа љубавна прича двоје људи који више нису млади", каже Белучијева и додаје да су љубав и сензуалност ствар енергије, а не година.

Она је истакла да је овај филм веома лијепа порука коју је Кустурица дао послије осам година колико није снимао дугометражне игране филмове. "Вратио се филмом који даје наду животу и животној енергији, иако долази из земље која је истовремено и прелијепа и тужна", рекла је Белучијева.

Филм "На млијечном путу" режисера Емира Кустурице добио је Младог златног лава /Yоунг Голден Лион/ на филмском фестивалу у Венецији који додјељује жири састављен од младих.

Главне улоге у филму тумаче Кустурица и Моника Белучи, те Предраг Манојловић и Слобода Мићаловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана