Бардачка ликовна колонија од 22. до 30. јуна

Aгенције
Бардачка ликовна колонија од 22. до 30. јуна

Србац - Јубиларни 30. сазив Ликовно-еколошке колоније "Бардача - Србац 2013" биће одржан од 22. до 30. јуна, одлучио је данас Организациони одбор ове културне манифестације.

Долазак у природно-барски резерват Бардача најавило је 19 академских сликара из Србије, Хрватске и Републике Српске, а тема овогодишње колоније је "Дефорестација и деградација шума".

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Србац Душан Симић, који је предсједавао сједницом Организационог одбора, рекао је Срни да ће на тему уништења шума посљедњег дана скупа бити одржан и округли сто, на којем ће говорити стручњаци из области екологије из бањалучке регије.

Паралелно са радом умјетника, на Бардачи ће радити и Школа сликања за ликовне таленте основних и средњих школа, који ће имати прилику да од академских сликара науче технике сликања.

У оквиру ове културне манифестације биће организована и акција "Бирамо најуређенији радни и животни простор" у општини Србац, а награде ће бити умјетничка дјела створена на овогодишњој колонији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана