Бански двор обиљежава 89 година постојања

M.Mи.
Бански двор обиљежава 89 година постојања

БАЊАЛУКА - Камерни гудачки оркестар „Бан Светислав Тиса Милосављевић“ наступиће вечерас у концертној дворани Банског двора Културног центра, а поводом обиљежавања 89 година постојања и рада ове установе.

На програму ће се наћи дјела различитих композитора као што су Бах, Бокерини, Бородин и други.

- Ансамбл чине академски музичари са богатим оркестарским искуством, а жеља Банског двора је да према узору на бројне културне центре региона и наш град добије професионални гудачки оркестар који ће поред уобичајеног свјетског репертоара активно промовисати и домаће композиторе - стоји у најави Банског двора

Овај наступ назван „Концерт на Б“ почеће у 20 часова, а диригент је Бранка Радошевић Митровић, а Милана Смиљанић и Наташа Грујиновић ће наступити као солисти.

Програм обиљежавања 89. рођендана биће настављен сутра, када ће у вијећници ове установе бити промовисана књига „Светислав Тиса Милосављевић – од Ниша до Бањалуке“ аутора Милутина Милтојевића.

Промоција ће почети у 19 часова, а поред аутора, нешто више о књизи ће рећи и рецензенти др Небојша Ранђеловић, мр Зоран Пејашиновић и Надежда Лазаревић Ковачевић. Модератор промоције је Вера Маровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана