Бански двор и Аудио-визуелни центар РС потписали Меморандум о сарадњи

M.M.
Foto: Б.Брезо

БАЊАЛУКА - Директор Банског двора Културног центра Младен Матовић и в.д. директора Аудио-визуелног центра Републике Српске Ања Илић потписали су данас Меморандум о сарадњи.

 

- Почетак сарадње ће бити озваничен 1. новембра (уторак) 2022. године отварањем изложбе  филмских плаката "Трагови једног времена# (плакати из периода 1945 – 1970)  у 18.30 у Малом изложбеном салону Банског двора и промоцијом двије књиге "Писци у биоскопу" аутора Слободана Шијана и "Приручник за писце сценарија" аутора Сида Филда које бити одржано од 19.30 у концертној дворани Банског двора - саопштено је из Банског двора.

Специјални гост на догађају биће славни српски режисер Слободан Шијан.

- Овај документ ће омогућити свеобухватну  културну сарадњу и размјену пројеката према годишњим програмима које установе доносе у оквиру својих редовних активности. У сусрет значајној годишњици и скорашњем обиљежавању  90 година Банског двора у Бањалуци, интензивно настављамо са активностима које из дана у дан потврђују наш тренутни статус регионално препознатљивог културног центра, који на најљепши могући начин, кроз културу и умјетност, доприноси културној и глобалној афирмацији Бањалуке и Републике Српске  - рекао је  директор Банског двора Културног центра Младен Матовић.

В.д. директора Аудио-визуелног центра Републике Српске Ања Илић рекла је да је значај ове сарадње вишеструк. Како је објаснила, с обзиром на бројне активности које ће бити реализоване у наредном периоду, жеља им је била да као директног партнера у организацији имају Бански двор.

- Биће нам задовољство и част да сарађујемо са  Банским двором, који својом дјеловањем и мисијом, али и репрезантативним простором и инфрастуктуром може да допринесе и да на значају свим овим догађајима. Сигурни смо да успостављамо сарадњу на обострани интерес и задовољство, а Бањалуку мапирамо као регионални центар свих важних културних догађаја - објаснила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана