Бањалука заслужује мултифункционалну концертну дворану

Срна
Бањалука заслужује мултифункционалну концертну дворану

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да власти Републике Српске имају довољно новца за изградњу мултифункционалне концертне дворане у Бањалуци, али да градске власти треба да обезбиједе слободну и припремљену локацију за ту намјену, укључујући грађевинску дозволу.

Додик је рекао данас новинарима у Бањалуци да се добро зна да је више од 15 милиона КМ резервисано за почетак изградње поменуте дворане.

"Али ми нисмо добили ни грађевинску дозволу, нисмо добили ништа и не можемо у том смислу да дамо новац", рекао је Додик.

Он је навео да Бањалука заслужује концертну дворану са двије-три хиљаде сједишта, али и оперу, ново национално, народно позориште...

Додик је рекао на том плану да је Бањалука као главни град нарасла и постала позната, те да су њену славу широм свијета пронијели многи људи, међу којима су феноменални студенти, професори, љекари...

Он је подсјетио да је једна од важних ствари за Бањалуку било недавно отварање Клинике кардиохирургије на Универзитетском клиничком центру Српске, што говори о стабилном медицинском систему у Републици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана