Бањалука центар културних збивања – овације на Театар фесту

Mozzart
Foto: Mozzart

Mozzart био домаћин четврте фестивалске вечери, када је изведена представа „Ко је убио Џенис Џоплин?”

Бањалука је ових дана центар културних збивања гдје гостују бројна позоришта из региона. За Театар фест „Петар Кочић“ тражи се карта више, а четврте вечери, чији је домаћин била компанија Mozzart, приказана је представа “Ко је убио Џенис Џоплин?” Српског народног позоришта из Новог Сада и Омладинске престонице Европе Нови Сад (ОПЕНС).

Живот, одрастање, потрага за слободом, борба са собом и другима, борба против окова околине у којој је одрастала, проналазак магије, музика и смрт Џенис Џоплин, оживљен је овој представи. Сат и четрдесет пет минута, колико комад траје, били су довољни да се глумци, прича и музика повежу са публиком, која је овацијама наградила глумце. У представи играју Бојана Милановић, Соња Исаиловић, Стефан Вукић, Димитрије Аранђеловић, Вукашин Ранђеловић, Петар Бањац, Филип Грубач и Игор Сакач.

Посљедње такмичарко вече Театар феста резервисано је за представу Звездара театра "Осама - касаба у Њујорку", док ће фестивал бити затворен 10. јула извођењем представе "Ана Карењина" Новосадског позоришта (Ујвидеки сзинхаз).

 

Подсјетимо, Театар фест „Петар Кочић“ одржава се по 23. пут након годину дана паузе због епидемије корона вируса. У националном театру свједоче да овај догађај није лако организовати ни у редовним условима, а посебно током епидемије, па им је помоћ компаније Mozzart још значајнија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана