Бањалука: Царски руски балет извео Лабудово језеро

Срна фото: В. Стојаковић
Бањалука: Царски руски балет извео Лабудово језеро

Бањалука - Најпознатија балетска група на свијету Царског руског балета извела је вечерас у Бањалуци "Лабудово језеро" Петра Иљича Чајковског.

У балетској представи су играли примабалерина Царског руског балета Лина Севелиова и њен партнер Наримана Бекзханова, у улогама Одете и принца Зигфрида, са још 39 умјетника.


Зоран Ђурић, директор "Квин естраде" која је организатор овог гостовања, рекао је Срни да су се потрудили да испоштују све техничке параметре које овај балет захтијева.

"Нажалост ми немамо адекватну дворану за извођење балета, али смо се потрудили да сцену направимо максимално приближно оној изворној", истакао је Ђурић, и напоменуо да су карте за представу распродате.

Ђурић је рекао да има у плану за крај године има још једно гостовања Царског руског балета са представом "Крцко Орашчић".

Ова балетска трупа наступала је на свим континентима. Прије Републике Српске, наступали су у Словенији, Хрватској и Србији.

Балету су присуствовали породица предсједника Републике Српске Милорада Додика, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић са супругом, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић и остале угледне личности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана